Известие

Collapse
No announcement yet.

Относно Алфа Ромео 146 TS ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Относно Алфа Ромео 146 TS ?

Най страхотния форум за автомобили в българия !!!Благодаря на всички за това!
    От много отдавна харесвам тази марка автомобили , много ми допада моделът Алфа 146 1.8 ТС.От прочетеното до тук ми стана ясно ,че този автомобил има значително здрава ходова част , която и сравнително евтина за подръжка, както и , че няма никакви проблеми с корозията заради поцинкованата ламарина.Всички споменавате ,че картерът на автомобила е много нисък , може ли да се сравни по този показател с някой друг автомобил , че да си правя сметката от по рано. .Всички споменават за висок разход на Туин спаековете но според мен един Голф 1.8 да не би да харчи градско по малко или аналогичната Опел Вектра 2.0 136 конски сили. от алфа 1.8 ТС?Малко стряскащо е човек , като чете за този автомобил е факта , че едва ли не всяка Алфа има проблем с дебитомер , ламбда сонда,вариатор , както и се налага и смяната на свещи.Това найстина ли е така? Може ли да се говори , че ахилеса на този автомобил са точно тези компоненти в него ? Да наистина изброените части се броят за консумативи но аз познавам хора каращи Опел Вектра Б от порядака на 70 000хил. изминати километри и самите те не знаят , че колите им имат дебитомер и ламда сона , камоли да са имали проблеми с тях.АБЕ ОПЕЛДЖИИ непросветени Самата диагностика по специфична ли е от на другите автомобили , да речем ОПЕЛ ,АУДИ и т.н.Живея в провинцията по точно в гр. Лом и се страхувам относно тези неща , защото за най-малкото нещо да се ходи до София изобщо не ми харесва.Ако може да посочите някой добри маистори , ако има такива в Монтана , Враца и Козлодуй за да мога да разчитам на тях при проблеми.
    А и за последно ЗНАМ АЛФА ВЪРВИ Страшно много.

Е що пък точно 1,8? Само питам де. Иначе това е най-рядко срещания двигател на 145/6. Сега по ред на номерата: ходовата част е сравнително здрава, да, но много зависи от рез. части, а както всички добре знаем в Бг частите са Картерът наистина е нисък. Не знам с кой друг автомобил може да се сравни. За разхода - не знам колко ти е тежък крака, но не очаквай икономична кола. И да, повече гори от Голф 1.8. Ама и повече върви Дебитомер и ламбда са на чичко БОШ, немско качество баси А само за сведение инжекцията на опел е GM. На 1,6 боксер също е GM. Поразрови се във форума и виж колко колеги с 1,6 боксер се оплакват от инжекцион . Май няма. Свещите на ТС-а са скъпички, но пък се сменят на 100000 км. Така че реално едва ли ще ги смениш повече от веднъш докато тая кола я караш. А диагностиката е болно място, наистина. Особено в нашия край, където гледат алфите като кръгъл камък. И проблема не е в това дали разполагат с нужната техника в сервиза, а кво ше разберат от тва което показва.
    В крайна сметка щом си се спрял на Алфа, водещи са емоцията и желанието да я притежаваш. Това не е практична и разумна покупка. И не се подлъгвай по ниски цени, а търси запазена. Иначе после ще ти излезе през носа и ще платиш двойно.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Относно Алфа Ромео 146 TS ?

Спрях се на 1.8ТС защото според мен това е оптималният варианта като разход и конски сили.Разходът на 1.6ТС е същият като на 1.8 но е с 20к.с. по-малко и смятам , че моторът 1.8 е с по-голям ресурс.
      Как стоят нещата с резервните части , намират ли се лесно?Евентуално има ли проблем с намирането на части втора употреба за купето(фарове,стопове,брони,стъкла), не говоря за двигател и ходова част.

Comment

Re: Относно Алфа Ромео 146 TS ?

Първоначално публикувано от ivanov_km
        Спрях се на 1.8ТС защото според мен това е оптималният варианта като разход и конски сили.Разходът на 1.6ТС е същият като на 1.8 но е с 20к.с. по-малко и смятам , че моторът 1.8 е с по-голям ресурс.
        Как стоят нещата с резервните части , намират ли се лесно?Евентуално има ли проблем с намирането на части втора употреба за купето(фарове,стопове,брони,стъкла), не говоря за двигател и ходова част.
        Па то е същото и с 1.8 и 2.0,пак еднакъв разход,но вървенето е по-добро Иначе за частите няма проблем,за тези коли има всичко,и ново и втора употреба
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
        X