Най страхотния форум за автомобили в българия !!!Благодаря на всички за това!
От много отдавна харесвам тази марка автомобили , много ми допада моделът Алфа 146 1.8 ТС.От прочетеното до тук ми стана ясно ,че този автомобил има значително здрава ходова част , която и сравнително евтина за подръжка, както и , че няма никакви проблеми с корозията заради поцинкованата ламарина.Всички споменавате ,че картерът на автомобила е много нисък , може ли да се сравни по този показател с някой друг автомобил , че да си правя сметката от по рано.
.Всички споменават за висок разход на Туин спаековете но според мен един Голф
1.8 да не би да харчи градско по малко или аналогичната Опел Вектра 2.0 136 конски сили. от алфа 1.8 ТС?Малко стряскащо е човек , като чете за този автомобил е факта , че едва ли не всяка Алфа има проблем с дебитомер , ламбда сонда,вариатор , както и се налага и смяната на свещи.Това найстина ли е така? Може ли да се говори , че ахилеса на този автомобил са точно тези компоненти в него ? Да наистина изброените части се броят за консумативи но аз познавам хора каращи Опел Вектра Б от порядака на 70 000хил. изминати километри и самите те не знаят , че колите им имат дебитомер и ламда сона , камоли да са имали проблеми с тях.АБЕ ОПЕЛДЖИИ непросветени
Самата диагностика по специфична ли е от на другите автомобили , да речем ОПЕЛ ,АУДИ и т.н.Живея в провинцията по точно в гр. Лом и се страхувам относно тези неща , защото за най-малкото нещо да се ходи до София изобщо не ми харесва.Ако може да посочите някой добри маистори , ако има такива в Монтана , Враца и Козлодуй за да мога да разчитам на тях при проблеми.
А и за последно ЗНАМ АЛФА ВЪРВИ Страшно много.
От много отдавна харесвам тази марка автомобили , много ми допада моделът Алфа 146 1.8 ТС.От прочетеното до тук ми стана ясно ,че този автомобил има значително здрава ходова част , която и сравнително евтина за подръжка, както и , че няма никакви проблеми с корозията заради поцинкованата ламарина.Всички споменавате ,че картерът на автомобила е много нисък , може ли да се сравни по този показател с някой друг автомобил , че да си правя сметката от по рано.

А и за последно ЗНАМ АЛФА ВЪРВИ Страшно много.

Comment